27 Ekim 2013 Pazar

Ev Sineması: Iron Man 3, Bilinmeze Doğru Star Trek ve Oblivion






Ters Ninja’da keyifle okuduğunuz “The Invasion of DVD-snatchers” kategorisi bugünden itibaren daha da hareketleniyor ve düzenli olarak ülkemizde yayınlanan DVD’lere yer vermeye başlıyor. Vizyonda kaçırdığınız ya da sahip olmak istediğiniz filmler raflarda yerini aldıktan hemen sonra kısa tanıtım yazıları ile birlikte bu sayfalarda olacak. Sloganımıza bir ek yapacak olursak:
Evde de sinemasız kalmayın. Çünkü sinema hayatı her mekânda “eşsiz” kılar.

25 Ekim 2013 Cuma

DON JON (2013) by JOSEPH GORDON-LEVITT **




Genç kuşağın yetenekli oyuncularından Joseph Gordon-Levitt, yazıp yönettiği ilk uzun metraj Kalbim Sende (Don Jon) ile Filmekimi'ndeki sürpriz gösterimin hemen ardından sinemalarımıza konuk oldu.

"Don Jon/Kalbim Sende" filminin eleştirisini Ters Ninja için yazdım. Tamamını okumak için buraya tıklayın.

23 Ekim 2013 Çarşamba

GÖZÜMÜN NÛRU (2013) - HAKKI KURTULUŞ ve MELİK SARAÇOĞLU




Gözümün Nûru "kişisel film" yapma durumunu en üst seviyelere taşıyan, yönetmenleri Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş'un arkadaşlarına başlarından geçenleri anlattıkları hissiyatı veren sıcacık bir deneyim.

Altın Koza ödüllü "Gözümün Nûru" filminin eleştirisini Ters Ninja için yazdım. Yazının tamamına ulaşmak için buraya tıklayın.

GRAVITY (2013) by ALFONSO CUARÓN ***




Yerçekimi'nin bilimkurgu olarak kimseyi tatmin edemeyeceği gerçeğini bir yana bırakırsak, en başarılı olduğu kısım görselliği. Cuarón Son Umut'dakine benzer şekilde kesme yapmadan uzun sahneler çekmiş. Uzay boşluğunda, yerçekimsiz ortamda birbirinden bağımsız hareket eden insan ve nesne görüntüleri ile bunların birbiriyle etkileşimi kusursuz. Bu açıdan Yerçekimi "uzayda geçen filmler" için yeni bir milat.

"Gravity/Yerçekimi" filminin eleştirisini Ters Ninja için yazdım. Tamamını okumak için buraya tıklayın.

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...