16 Haziran 2012 Cumartesi

2012 HAZİRAN TÜRKİYE VİZYON FİLMLERİ – 3. HAFTA

15 Haziran 2012 Cuma günü ülkemizde gösterime giren filmler:





DARK SHADOWS – tim burton 15.06
Karanlık Gölgeler

1966-1971 yılları arasında yayınlanan yaklaşık 1200 bölümlük televizyon dizisi “Dark Shadows/Karanlık Gölgeler”in üçüncü sinema uyarlaması oyuncu Johnny Depp ve yönetmen Tim Burton’un sekizinci işbirliğinin ürünü. Bir cadı tarafından vampire dönüştürülüp 200 yıl hapsedilen Barnabas Collins isimli adamın birkaç kuşak sonraki garip aile fertleriyle tanışmasını anlatan “Karanlık Gölgeler”in oyuncu kadrosundaki diğer isimler Michelle Pfeiffer, Eva Green, John Lee Miller, Gulliver McGrath, Chloe Grace Moretz ve elbette Burton filmlerinin vazgeçilmezi Helena Bonham Carter. Beklendiği kadar iyi eleştiriler almasa da Depp ve Burton hayranları için cezbedici olan film komik, fantastik, gotik ve retro olarak tanımlanabilir. 113 dk.




LA FEMME DU VEME – pawel pawlikowski 15.06
Gizemli Kadın

Douglas Kennedy’nin romanından Pawel Pawlikowski tarafından sinemaya uyarlanan “La femme du Véme/Gizemli Kadın” yönetmenin yedi yıllık aradan sonra çektiği ilk film. 2004 tarihli My Summer of Love/Aşk Yazım” ile BAFTA kazanan Polonyalı Pawlikowski yeni filminde Paris’te geçen gizem dolu bir öykü anlatıyor. İşini kaybettikten sonra Paris’e gelen ve birçok cinayetle bağlantılı görünen dul bir kadınla tanışan Tom Ricks karakterine Ethan Hawke hayat veriyor. Kadrodaki diğer isimler Kristin Scott Thomas ve Joanna Kulig. 85 dk.




WILL – ellen perry 15.06
Babam İçin

İstanbul’da gerçekleşen Liverpool-Milan 2005 Şampiyonlar Ligi final maçını konu eden bir baba oğul hikâyesi “Will/Babam İçin”. 11 yaşında bir yatılı okul öğrencisi olan Will’in babası söz konusu maç için bilet almıştır fakat büyük gün gelmeden vefat eder. Babasının anısını yaşatmak için Will’in yapması gereken; okul müdürünün odasında kilitli biletleri almak ve maça gitmek için yollara düşmektir. Damian Lewis, Bob Hoskins ve Rebekah Staton’un başrollerde olduğu yapımın yönetmeni daha önce üç belgeselle karşımıza çıkmış Ellen Perry. Çekimlerinin bir kısmı Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yapılan filmde Galata Film’in ortak yapımcı olduğunu belirtelim. 102 dk.




POULET AUX PRUNES – vincent paronnaud, marjane satrapi 15.06
Azrail’i Beklerken

Birlikte yazıp yönettikleri “Persepolis” ile En İyi Animasyon dalında Oscar için yarışan Vincent Paronnaud ve Marjane Satrapi; ikinci filmlerini gerçek oyuncularla çekti. 1950’li yıllarda İran’da geçen öyküde bir keman virtüözü anlatılıyor. Nasser-Ali yıllarca kullandığı keman parçalanınca bunalıma giriyor ve sekiz gün boyunca aç kalıp ölümü bekliyor. Mathieu Amalric, Edouard Baer ve Maria de Medeiros başrollerde. Film Venedik’te Altın Aslan için yarıştıktan sonra 31. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilmişti. 93 dk.


Yazıyı Filmlerim.com üzerinden okumak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...