27 Eylül 2011 Salı

18.ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ - 7.GÜN

Altın Koza heyecanı yedinci gününde dört yarışma filmiyle sürdü. "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi", "Saklı Hayatlar", "Eylül" ile "Aşk ve Devrim" cuma günü ilk gösterimini yapan Türk filmleriydi. Kaçıran sinemaseverlere "Yurt", "Vücut", "Gelecek Uzun Sürer", "Mar" ve "Simurg" için ek gösterimler yapıldı. Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi 60 kopyayla ticari gösterime girmesine rağmen festival kapsamında yeniden ücretsiz gösterildi.

Belediye Tiyatro Salonu'nda Derviş Zaim sineması konuşuldu. Yapımcı Baran Seyhan, akademisyen Prof.Dr.Zeynep Tül Akbal, akademisyen Prof.Dr.Serpil Kırel ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu katılımcılar arasındaydı.


Yarışma filmlerinde "Eylül" sürpriz yaptı. Katılımın en az olduğu gösterimlerden biri olmasına rağmen festivalin en iyi üç filminden biri olduğunu gördük. Fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu'nun dünya prömiyerini 35.Montreal Film Festivali'nde yapan ilk uzun metrajı "Eylül" tartışmasız çok iyi bir filmdi. Gösterimden sonra gerçekleştirilen söyleşiye yönetmen Cemil Ağacıkoğlu ve oyuncular katıldı. İlk sorular filmin kasveti üzerine olsa da beğeni cümleleri gecikmedi ve tüm salon filmi övgüye boğdu. Filmin 30 Eylül 2011'de yaygın gösterime gireceği duyuruldu.

1.Uluslararası Altın Koza Sinema Kongresi üçüncü oturumunu gerçekleştirdi. Çiçek Kahraman “Altın Koza Sinema Atölyeleri” kapsamında kurgu ve montaj atölyesi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Adana Sinema Müzesi açıldı. Sinema sanatçıları kent turu yaparak halkı selamladı.

Günün en güzel anlarından biri de yeni Woody Allen filmi "Midnight in Paris/Paris'te Gece Yarısı"nın ülkemizdeki ilk gösterimiydi. Salonun büyük kısmını dolduran Adana halkı ustanın son eserini kahkahalarla izledi. Allen'ın "Match Point/Maç Sayısı" ile birlikte son 10 yılda çektiği en iyi film diyebileceğimiz "Midnight in Paris/Paris'te Gece Yarısı"nın ayrıntılı eleştirisini yakında filmlerim.com üzerinden okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...