17 Eylül 2011 Cumartesi

2011 EYLÜL TÜRKİYE VİZYON FİLMLERİ – 3.HAFTA

KARADEDELER OLAYI – erdoğan bağbakan-erkan bağbakan 16.09

Yıllar önce “The Blair Witch Project/Blair Cadısı” ile başlayan, olaya ilişkin gerçek görüntülerin derlenmesiyle perdeye getirildiği iddia edilen, sallanan kameralı filmler kervanına bir kardeş de Türkiye’den geldi. Yapımcı firma PRA Films’in belgesel olarak lanse ettiği filmin konusu olan ve 1989 senesinde bir köyde yaşandığı iddia edilen olaylar şöyle: Gizemli yaratıklar gördüğünü söyleyen köylülerin haberini yapmak için olay yerine giden gazeteci on bir gün boyunca ilginç bir şeye rastlamaz. Kamerasını köyden 14 yaşında bir çocuğa bırakıp İstanbul’a döner. Bir süre sonra çocuk dâhil yedi köylü öldürülür ve jandarma gazeteciyi sorgular. Çocuğun kamerasıyla ve jandarmanın sorguda kaydettiği kasetler ile gazetecinin köyde kaldığı sürede çektiği görüntülerden “Karadedeler Olayı” adlı belgesel(!) kurgulanır. 87 dk.


SPY KIDS: ALL THE TIME IN THE WORLD IN 4D – robert rodrıguez 16.09
Robert Rodriguez’in on yılda dört filme ulaştığı “Spy Kids/Çılgın Çocuklar” serisinin son halkası “Spy Kids: All The Time In The World in 4D/Çılgın Çocuklar 4D” bu hafta gösterimde. Üç boyutlu olarak gösterilecek filmin söz konusu dördüncü boyutu “aromascope” denen koku kartları. Filmin belli noktalarında verilen uyarılarla izleyiciler ellerindeki kartları kazıyıp sahneyle ilgili kokuları duyabilecekler. Mutfakta pişen güzel bir yemekten bebek kakasına kadar geniş bir yelpaze mevcut. İlk üç filmdeki Antonio Banderas ve Carla Gugino’nun yokluğunu doldurmaya çalışacak isim Jessica Alba. Alba; ünlü bir televizyoncuyla evli, çocuklu, sakin bir hayat süren eski ajanı oynuyor. 89 dk.

GOETHE! – philipp stölzl 16.09
“Die Leiden des jungen Werthers/Genç Werther’in Acıları” romanının çıkış öyküsüne odaklanan ve ünlü Alman şair-yazar Goethe’nin gerçek yaşamını anlatmaya soyunan Philipp Stölzl imzalı “Goethe!/Goethe’nin İlk Aşkı” bu hafta gösterime giriyor. 2008 tarihli “Nordwand/Kuzey Yamacı” ile tanıdığımız Stölzl, bu yeni filminde 1700’lerin ikinci yarısında geçen bir aşk öyküsü anlatmayı tercih etmiş. 100 dk.


COWBOYS & ALIENS – jon favreau 16.09
Aktörlüğü bir kenara bırakıp kamera arkasına geçen ve iki “Iron Man/Demir Adam” filminin ardından yıldızlarla süslü “Cowboys & Aliens/Kovboylar ve Uzaylılar” projesine başlayan Jon Favreau merakla beklenen filmini tamamladı. Western türünü bilim kurguyla harmanlayan ve isminden de anlaşılacağı üzere kovboy kasabasına uzaylı getiren gizemli senaryodaki başrollere hayat veren isimler Daniel Craig, Harrison Ford ve Olivia Wilde. Yeni Bond seçildikten sonra popülaritesi iyice artan Craig hayranı olduğu Harrison Ford karşısında neler yapmış bu hafta göreceğiz. “House” dizisinin 13’ü olarak tanındıktan sonra diziden ayrılıp ardı ardına film projelerinde yer alan Olivia Wilde’ı da yeniden görmek güzel olacak. Haftanın yüksek bütçeli Hollywood aksiyonu “Cowboys & Aliens/Kovboylar ve Uzaylılar”ın süresi 118 dk.

1 yorum:

  1. şu karadedeler filmi şaka gibi.. tam türk korku-gerilim filmleri kalite olmaya başladı derken şimdi olcak iş mi bu :S

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...