23 Mart 2012 Cuma

2012 MART TÜRKİYE VİZYON FİLMLERİ – 4.HAFTA

23 Mart 2012 Cuma günü ikisi yerli altı yeni film gösterime giriyor. "Ayaz" yapımcısı tarafından galası yapılmasına rağmen son anda vizyondan çekildi.

HUNGER GAMES
Açlık Oyunları
Oyun yazarı Suzanne Collins’in üç bölümlük roman serisinin ilk kitabı “Hunger Games/Açlık Oyunları”ndan uyarlanan film bu hafta gösterime giriyor. Collins’in ilk taslağını yazdığı senaryo yönetmen Gary Ross ve Billy Ray tarafından geliştirilmiş. Ray son olarak “State of Play/Devlet Oyunları”nı yazmıştı. Gary Ross’u ise “Pleasantville/Yaşamın Renkleri” ve “Seabiscuit/Zafer Yolu” ile tanıyoruz. Dünya çapında beğeni toplamış romanın 100 milyon dolar bütçeli uyarlamasından yeni bir “Twilight/Alacakaranlık” çılgınlığı bekleyenlerin sayısı oldukça fazla. 142 dk.


APOLLO 18
Apollo 18: Ölüm Yolculuğu
Yılda birkaç tanesini izlediğimiz “gerçek kamera görüntülerinin bulunmasıyla” meydana getirildiği iddia edilen sahte belgesellerin yenisi, uzayda geçen “The Blair Witch Project/Blair Cadısı” “Apollo 18/Ölüm Yolculuğu”nun yönetmeni Gonzalo Lopez-Gallego. Son olarak dört yıl önce “El rey de la montana/Dağların Hâkimi”ni çeken yönetmenin beş milyon dolar bütçeli bu ilk İngilizce filminin yapımcısı 2011’de birden çok filme destek sağlayan Timur Bekmambetov. 86 dk.

BİR SES BÖLER GECEYİ
Bir Ses Böler Geceyi
Ahmet Ümit’in 1994 tarihli “Bir Ses Böler Geceyi” adlı romanından Ersan Arsever tarafından uyarlanan aynı adlı sinema filminin oyuncu kadrosundaki isimler Cem Davran, Merve Dizdar ve Gün Koper. Araştırma görevlisi Süha’nın köy mezarlığında yaşadığı kaza sonrası rastladığı boş mezarın sahibi, ölü Alevi genci İsmail ile yaptığı yolculuğu anlatan film inanç ve iradeyle ilgili bir politik gerilim olarak tanımlanıyor.

EL YAZISI
El Yazısı
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Senaryo Geliştirme Ödülü kazanan Ali Vatansever’in ilk uzun metrajı “El Yazısı” bu hafta gösterime giriyor. Cansu Dere, Wilma Elles, Sercan Badur ve Sarp Akkaya’nın oynadığı film kesişen üç öykü anlatıyor.

THE GREY
Gri Kurt
“Narc”, “Smokin’ Aces/Tehlikeli Aslar” ve “The A-Team/A-Takımı”nın yönetmeni Joe Carnahan’ın son filmi “The Grey/Gri Kurt” bu hafta vizyona giriyor. Saygıdeğer oyunculuktan aksiyon yıldızlığına geçiş yapan 60 yaşındaki Liam Neeson’ın başrolde olduğu film uçakları Alaska’ya düşen bir grubun vahşi doğada hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. 117 dk.

HWANGHAE
Ölüm Denizi
İlk filmi “Chungyeogja/Ölümcül Takip” ile uluslararası alanda başarı elde eden yönetmen Hong-jin Na’nın ikinci filmi “Hwanghae/Ölüm Denizi” ilkine benzer bir öykü anlatıyor. İlk filmindeki oyuncular Yun-seok Kim ve Jung-woo Ha ile çalışan yönetmen yine nefes kesen sahnelerle dolu bir kovalamaca yaratmış. 157 dk.

HUNGER GAMES – gary ross 23.03
APOLLO 18 – gonzalo lopez-gallego 23.03
BİR SES BÖLER GECEYİ – ersan arsever 23.03
EL YAZISI – ali vatansever 23.03
THE GREY – joe carnahan 23.03
HWANGHAE – hong-jin na 23.03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...