18 Mart 2012 Pazar

HELL ON WHEELS


Efsane olmak için yola çıkan AMC dizisi “Hell on Wheels” işe sıkıntının tarihini yeniden yazarak başlıyor. Prodüksiyon kalitesi ve tavrıyla HBO dizilerini anımsatan bir büyük prodüksiyon var karşımızda. İlk sezon yalnız on bölüm ve oldukça özenilmiş.

Sıfırdan yarattığı karakter kalabalığına tanışmamız için uzun uzadıya şans veren yazar kadrosu ilk beş bölümü katlanılması güç bir işkence gibi tasarlamış. Karşınızda çok güzel görünen, detaycı ve umut vaat eden bir iş olduğunu biliyor ancak tahammül güçlüğü çekiyorsunuz. En az bir diğer AMC dizisi olan “The Walking Dead”inki kadar harekete geçirici jeneriği ve her bölümün en bunaltıcı kısmına özenle yerleştirilen şarkılar da olmasa elinizin kumandaya gitmesi olası. Neyse ki sabredenler için beşinci bölümün bitişiyle mükâfat anları başlıyor. “Hell on Wheels” sessiz sakin attığı temellerin üzerine kalan beş bölümünde unutulmaz olması için çok çabalanmış sahneler kuruyor. Baştan beri akılda kalıcı cümleler yazmaya çalışan senaryo grubu bu konuda hala bir yere varamasa da yönetmenler deneme yanılma yoluyla bulunduğu çok belli, müthiş açılar yakalıyor.

“Hell on Wheels” kendi efsanesini yaratmak için çıktığı yolda amacına ulaşamasa da birbirine öykünen FOX dizilerinden sıyrılmayı ve akılda kalıcı-takip ettirici olmayı başarıyor.

Becerikli görüntü yönetimi, sanat yönetimi, kostüm tasarımı, müzik kullanımı ve çerçeveler sayesinde “efsane” olamayacak da olsa yeni bir “iyi dizi”miz var. Saatlerce gerilen ok yayından hızla çıktı. İkinci sezon yolda.

"The Walking Dead" eleştirisi için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...