1 Ocak 2013 Salı

#hergunbirfilm -025- TAKEN 2 (2012) by OLIVIER MEGATON *




Ne anlatıyor: Eski CIA ajanı Bryan Mills’den intikam almak isteyen bir grup eli silahlı adam, hem iş hem tatil için ailesiyle birlikte İstanbul’a gelen adama zor zamanlar yaşatıyor.

Neden izlenmeli: İstanbul’da geçen ve kan davasını konu eden bir Luc Besson yapımı olduğu için. Hayatınız boyunca bir arada göremeyeceğiniz kadar Türk bayrağı, izleyebileceğiniz en saçma yer tayini, yaşlanıp aksiyon kariyerinin sonuna yaklaşmış Liam Neeson ve özlediğimiz kadın Famke Janssen bu filmde.

Nesi eksik: Luc Besson’un uydur uydur yaz senaristliği, Murat 131 polis arabaları, birbirinden kötü aksiyon sahneleri ve İstanbul’da geçen tüm filmlerde yer alması zorunlu çatıda kovalamaca sahneleri de bu filmde.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...