28 Ocak 2013 Pazartesi

#hergunbirfilm -027- EN KONGELIG AFFÆRE by NIKOLAJ ARCEL ***-



Ne anlatıyor: Bodil Steensen-Leth’in “Prinsese af blodet” adlı romanından uyarlanan “En Kongelig Affære/Yasak Aşk” Danimarka’nın bu yılki Oscar temsilcisi. 18. yüzyılda Danimarka Kralı 7. Christian’ın karısının Alman saray doktoru Johann Friedrich Struensee ile yaşadığı aşkı anlatan filmin yönetmeni Nikolaj Arcel. Senaryoyu Rasmus Heisterberg ile kaleme alan Arcel, ünlü Millennium üçlemesinin ilk ayağı “Man som hatar kvinnor/Ejderha Dövmeli Kız”ın İsveç versiyonunun da yazarı. Film, geçtiğimiz Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışmış, En İyi Senaryo Ödülünün yanı sıra Mikkel Boe FØlsgaard ile En İyi Aktör Ödülü kazanmıştı.


Neden izlenmeli: Son  zamanlarda yine gündeme gelen “ecdadımızı nasıl tanıtmalıyız” tartışmalarına tokat gibi bir cevap olduğu için. Avrupa’da yaşanan reformlara ayak uyduramayıp kilisenin gölgesinde halka nasıl zulmettiklerini kabul eden Danimarkalıların cesaretini ve tarihleriyle yüzleşebilmelerini görmek için.


Nesi eksik: İhtişamı ve yönetmenlik becerileri.


#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...