5 Temmuz 2010 Pazartesi

WATCHMEN ULTIMATE CUT(2009) by ZACK SNYDER **-


Watchmen; karakterlerini tarihin önemli anlarına konuşlandıran açılış jeneriğinin ardından başkarakterlerinden Komedyen-Ed Blake’in cinayetini izletiyor. Oldukça estetik kaydedilen bu sahnenin ardından ne süperlikleri olduğu bile muğlâk bırakılan kahramanları tanımaya başlıyoruz. 215 dakikalık bu kurgunun acelesinin olmadığı ortada. Yine de sıkıcı ayrıntılara girilmiyor.
300(2006)‘da yaptığı iş ile estetikten başka kaygısı yokmuş gibi duran Snyder bu sefer dünyanın büyük kısmında neredeyse hiç tanınmayan Watchmen ile ilgili bilinç yaratmaya çalışıyor. Anlamsız aksiyona, cilaya, görülmemiş teknolojilere ya da afili sözlere yer vermiyor. Bu yönleriyle diğer süper- filmlerinden ayrılan Watchmen ne yazık ki elindekiler ile de özgün ya da özel olamıyor. Kahramanlarının icraatlarından çok kahraman olma ve kahramana ihtiyaç duyul(ma)ma, unutul(ma)ma mevzularına dalan film, perdede akıp gidiyor ve sessizce bitiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...