26 Temmuz 2010 Pazartesi

I LOVE YOU PHILLIP MORRIS (2009) by GLENN FICARRA-JOHN REQUA **-


Küçük yaşlarda evlatlık olduğunu öğrendikten sonra öz ailesini bulmak için polis olan ancak annesi ile ilk karşılaşmaları fiyaskoyla sonuçlanan Steven; evli, çocuklu ve eşcinseldir. Geçirdiği trafik kazasının ardından düzenli hayatı bırakıp geri kalan günlerini istediği gibi yaşamaya karar veren kahramanımız, her şeyin en pahalısına takıldığı yeni hayatını dolandırıcılık yaparak finanse etmeye başlar ve çok geçmeden hapse düşer. Jim Carrey’in hayat verdiği Steven, parmaklıklar ardında Ewan McGregor’un oynadığı Phillip Morris ile tanışır ve aralarında büyük bir aşk başlar.
Filmin rengi sarıdır. Hava hep güneşli, gökyüzü mavidir.
İkili hapisten çıkmanın yolunu bulur ve zengin hayatı yaşamaya başlar. Bunun yolu da elbette Steven’in akıl almaz kurnazlıkları ve dolandırıcılığından geçmektedir. Bir süre sonra sevdiği adamın gerçek kimliğini öğrenen Phillip, Steven’i terk eder. Sonrası trajikomik bir Catch Me If You Can(2002) öyküsüne dönüşür.
Senaryosu baştan sona zekice ayrıntılarla dolu, kurgusu hoş sürprizler içeren, eğlenceli müziklere ve yıldız oyunculara sahip bir filmin bunca iyi parçaya rağmen bütünde kalitesiz görünmesinin sebebi ise başarısız yönetmenlik. Gladiator(2000)’a varan seen-it-before sahneler, kendi içinde başarısız ve sonrakiyle de uyumsuz planlar gördüklerimizden ve duyduklarımızdan zevk almamızı engelliyor. Jim Carrey’e yazılan rol Liar Liar(1997)’dan Fun with Dick and Jane(200)’e uzanıyor. Carrey’in taviz vermediği yüzü Steven’i bir nebze kurtarsa da, Ewan McGregor gay karakter klişelerinin füzyonundan ibaret kalıyor.
Film gerçekte ne gay filmi ne de gay-friendly. Baştan sona Jim Carrey komedisi.

1 yorum:

  1. Komikti... kendimi kasmadan yormadan seyretmiştim :) devamlı güneşli hava bana ii geliyor eminim. ve hayatımızda böyle içindeki birsürü ii parçaya rağmen genelde kalitesiz görünebiliyor. montajla bile kurtaramıyoruz...

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...