13 Kasım 2012 Salı

#hergunbirfilm -018- TED (2012) by SETH MacFARLANE *-



 
Ne anlatıyor: “Family Guy” dizisinin yaratıcısı Seth MacFarlane ilk sinema filmi “Ted/Ayı Teddy”de hem senaryoya katkıda bulunmuş, hem performans yakalama tekniğiyle Ted’i canlandırmış, hem seslendirme yapmış hem de yönetmen koltuğuna oturmuş. Mark Wahlberg John Bennett adlı, küçükken oyuncak ayısının canlanmasını dilemiş ve bu hayali gerçekleşmiş bir adamı oynuyor. Sorun şu ki, John büyüyor ancak Ted hayatında kalmaya devam ediyor ve git gide edepsizleşiyor. Adam 35 yaşına gelmesine rağmen bütün gün oyuncak ayısıyla alkol alıp ot içiyor.

Mark Wahlberg’in yanı sıra Mila Kunis, Giovanni Ribisi ve Norah Jones da filmde göreceğiniz isimler. 50 milyon dolar bütçeli film 498 milyon dolar hasılat yaptı.

Neden izlenmeli: Mark Wahlberg’in oyuncak ayısıyla kavga ettiği sahne ve Giovanni Ribisi’nin televizyon karşısındaki dansı için.

Nesi eksik: Amerikan kültürüne ne kadar hâkimseniz filmden o kadar zevk alabilirsiniz. Espriler fazla yerel. Cinsel yönelimler üzerine yapılan şakalar rahatsız edici. Filmin cesaret gösteremeyip Hollywood romantik komedi kalıpları içerisinde kalışı tam bir hayal kırıklığı.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...