28 Kasım 2012 Çarşamba

İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ ÜMİT ÜNAL’I AĞIRLADI




13. İzmir Kısa Film Festivali'nde yaşananları Filmlerim.com için yazdım. Site üzerinden okumak için buraya tıklayın.

20 Kasım'da başlayan 13. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterimlerin üçüncü gününde büyük ilgi görmeye devam etti. Polonya, İsviçre, Güney Kore, İspanya, Kanada, İrlanda, Kosova, Meksika, Fransa, Slovenya, İtalya, Almanya, Estonya, Macaristan, Romanya ve Hırvatistan gibi dünyanın dört bir yanından eserlerin gösterildiği festival için İzmirliler salonun önünde uzun bir kuyruk oluşturdu. Üçüncü günün ünlü konukları arasında senarist-yönetmen Ümit Ünal, oyuncu Serra Yılmaz ve sinema yazarı Alin Taşçıyan vardı.

Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu Ümit Ünal akşam saatlerinde son kitabı "Işık Gölge Oyunları" üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Önceden hazırlanmış bir metinden yola çıkmaktansa soru cevap yapmayı tercih ettiğini belirten Ünal, çoğunluğu sinema öğrencilerinden oluşan katılımcıların sorularını içtenlikle ve uzun cevaplarla yanıtladı. Sorulan soruların konu başlıkları arasında "Teyzem" filmi ağırlığını hissettirdi. Daha önce 25 yıllık "Teyzem"i yeniden çekeceğini ve senaryonun hazır olduğunu söyleyen yönetmen, yapımcı şirket fantastik unsurlar nedeniyle artan bütçe ihtiyacını karşılayamadığı için, projenin şimdilik rafa kalktığını belirtti. Geçtiğimiz sezon imza attığı TV dizisi "Çıplak Gerçek" ile ilgili gelen sorulara da "faturalarımı ödemek için yaptığım bir işti" yanıtını verdi. İzmir'deki öğrencilik yıllarını, İstanbul'a gidişini ve profesyonel hayatının dönüm noktalarını aktaran Ümit Ünal salonda hazır bulunan anne babasının da verdiği enerjiyle bilgilendirici ve eğlenceli bir sohbet yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen festival 24 Kasım akşamı gerçekleştirilecek "Altın Kedi" ödül töreninin ardından iki gün daha sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...