19 Eylül 2009 Cumartesi

NE YAPARDINIZ? (19.09.2009)


Birisi sizden onunla bir yere gitmenizi istiyor. Ölüm kalım meselesi değil, ikiniz için de gidilmesi gereken bir yer değil, hadi dürüst olalım bu sadece bir tatil. Ama giderseniz şunlar olacak:
1.Bir yıl önce çalıştığınız yerden izin istediğiniz için büyük sorunlar yaşamıştınız. O günden beri ne olursa olsun amirinizle yüz göz olmadınız. Ama şimdi ondan yine bir şey istemek durumunda kalacaksınız.
2.Gelecek ay Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne gitme gibi bir ihtimaliniz var (ve bu sizin için önemli bir şey). O zaman yine izin almanız gerekecek. Bunu bile bile festivale giderken almaya çalışacağınız izni riske atıyorsunuz.
3.Son 15 yıldır falan kardeşinizin doğum gününde ikiniz de ya dünyanın ya da Türkiye’nin farklı uçlarındaydınız. Bu kez gittiğiniz yerde o gün aranızda 60 km. mesafe olacak, o bunu bilecek ve siz gidip kutlamayacaksınız. Her zaman olduğundan daha çok kırılacak.
4.Ailenize bolca yalan söylemek zorunda kalacaksınız.
5.Sizin için çok önemli olan ve aklınız erdiğinden beri aksatmadığınız ibadetleri yerine getiremeyecek ve büyük vicdan azabı çekeceksiniz.
6.Mecburi hizmetiniz uzayacak.
7.Kendi bütçenize göre ciddi maddi kayba uğrayacaksınız. Bir ay hiç çalışmamış gibi maaşınız kesilecek.
8.Daha geçen ay başladığınız bir dergiye DVD eleştirisi yazma işini aksatıp size güvenen kişiyi yüzüstü bırakmak zorunda kalacaksınız.
Ne yapardınız?

1 yorum:

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...