11 Eylül 2009 Cuma

REVOLUTINARY ROAD (2008) by SAM MENDES ****


Amerikan Güzeli’nin yönetmeni Sam Mendes, kariyerinin ikinci banliyö filminde yer yer ilkini bile aşan bir başarıya ulaşıyor.
1950’li yılları ve belirli bir sosyo-kültürel çevreyi anlatsa da, olduğu gibi günümüze aktarıldığında dahi geçerliliğini kaybetmeyecek bir hikâye bu. Filmde; hayallerinin peşinde koştukları için sıradan bir hayata baştan razı insanlara “özel” görünüp, bekledikleri anın bir türlü gelmemesi sonucu rutine teslim olanların arasından kafasını kaldıran ve tekrar gökyüzüne bakmaya cesaret edebilen bir kadının ayağına takılan “sıradan ama güvenli bir noktada kalma” frenlerinin acımasızlığı anlatılıyor. Di Caprio kariyerinin en iyi performansını verirken, film; içerdiği bütün sinemasal öğeler ile ayrı ayrı kendine hayran bırakmayı başarıyor.

NOT: Altyazı'nın Eylül 2009 sayısının DVD eleştiri sayfaları için yazdığım 3 yazıdan 2'si yayınladı. Bu, dışarıda kalan yazımdır.

1 yorum:

  1. birçoğumuz da böyleyiz aslında herşeyi erteliyoruz ve an geliyor bünyemiz daha fazlasına dayanamıyor... güçlü olanlar ayakta kalabilirken güçsüzler yenik düşüyor...

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...