7 Aralık 2012 Cuma

#hergunbirfilm -019- TOTAL RECALL DIRECTOR’S CUT (2012) by LEN WISEMAN **




Ne anlatıyor: 1990 yılının önemli filmlerinden Paul Verhoevenimzalı “Total Recall/Gerçeğe Çağrı” Philip K. Dick’e ait “We Can Remember ItFor Your Wholesale” adlı kısa öyküden ilham alınarak yazılmış, zamanınınötesinde fikirleriyle büyük ilgi toplamıştı. Arnold Schwarzenegger ve SharonStone’un başrollerde olduğu yapım teknik dallarda iki Oscar adaylığı kapmıştı.Film, insanlara istedikleri rüyaları gördüren Rekall adlı şirketin etrafındadönüyordu. Douglas Quaid adlı adam Mars’a gideceği bir sanal gerçeklik turuiçin şirkete başvuruyor ancak yaşanan karışıklık sonucu hafızası silinmiş bireski ajan olduğuyla ilgili şüpheye kapılıyordu. Aradan geçen 20 yıla rağmeneskimeyen “Gerçeğe Çağrı”nın aynı adlı yeni uyarlamasını “Underworld/KaranlıklarÜlkesi” serisinin yaratıcısı Len Wiseman yönetti. Yeni filmin senaryosu“Equilibrium/İsyan”, “The Recruit/Çaylak”, “Ultraviolet” ve “Salt/Ajan Salt”filmlerinin yazarı Kurt Wimmer’e ait. Colin Farrell, Bryan Cranston, KateBeckinsale ve Jessica Biel yeni kadrodaki isimler.

Neden izlenmeli: Filmin 28. dakikasındaki 15 saniyelik aksiyon sahnesiiçin. Bryan Cranston için. Bir de Colin Farrell seviyorsanız, aktörü “The Recruit/Çaylak”tansonraki en çekici haliyle görmek için.

Nesi eksik: Orijinal filmi izleyenler için buruk bir tekrar hissi mevcut.Yapım tasarımı o kadar karmaşık ki, detayları belirsiz geniş planlarda nereyebakacağınızı şaşırıyorsunuz ve onca emeğe ve harcanan paraya rağmenetkilenmiyorsunuz. Aksiyon sahneleri hiçbir yenilik içermiyor.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ınbaşlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzunanalizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıylabaşladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...