8 Aralık 2012 Cumartesi

#hergunbirfilm -022- BERLİN KAPLANI (2012) by HAKAN ALGÜL *




Ne anlatıyor: Ata Demirer’in yeni filmi “Berlin Kaplanı” Ayhan Kaplan isimli gurbetçi bir boksörün etrafında şekilleniyor ve başarısız sporcunun borç batağından çıkmak için yaptıklarını anlatıyor. 100’e yakın Almanya ve Hollanda turnesi yapan Demirer’in özel güvenliği Ayhan Özçelik’ten yola çıkarak yazdığı senaryonun son taslağı Berlin’de bir evde tamamlanmıştı. İlk ismi “Şampiyon” olan yapıma benzer filmlerle karışmasın diye son anda “Berlin Kaplanı” adı verildi. Hakan Algül’ün yönettiği filmde Demirer’e eşlik eden isimler Nihal Yalçın, Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç ve Cemil Özbayer.

Neden izlenmeli: Ata Demirer’in “Eyyvah Eyvah” başarısının tesadüf olduğunu görmek için.

Nesi eksik: Hakan Algül yılların getirdiği deneyime rağmen bir türlü geliştiremediği yönetmenliğiyle yine vasatın altında. Ata Demirer senaryoyu yazarken Yeşilçam’dan bolca kopya çekmiş. Olacakları tahmin etmek çocuk oyuncağı. Tek amacı güldürmek olan bu filmde bir iki kere gülümsemeyi başarırsanız, mutlu gününüzdesiniz demektir.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...