10 Ağustos 2010 Salı

PRIMER (2004) by SHANE CARRUTH **


Son zamanlarda yayınlanan birçok “kafa karıştıran filmler” ya da “çizgi dışı bilim kurgular” listesinde adını görebileceğiniz 2004 yapımı bağımsız Primer; yaklaşık iki yıl boyunca festivallerde gösterilmiş, adaylıklar kazanmış ve Sundance’den iki ödülle ayrılmıştı. Sınırlı dağıtımı yapılan film keşfedilmesi gereken bir hazine muamelesi görmeye devam ediyor. İlk ve tek filmini yazan yöneten oynayan kurgulayan müziklerini besteleyen oyuncuları seçen ve yapımcılığı üstlenen Shane Carruth’un bu noktaların hiçbirinde amatörlüğe yenilmediğini söyleyebiliriz.
Dört bilim adamının bir şey bulmayı denerken başka bir şey bulmaları üzerine zamanda yolculuk temalı bu fazlasıyla teorik bilgi yüklü efektsiz bilim kurgu; tamamını anlamak için birden fazla kez izlenmesi gereken ancak bu motivasyonu sağlayacak kadar ilginç olmayan ortalama bir yapım. İlham verici tek tarafı yapım öyküsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...