29 Ekim 2010 Cuma

CLASH OF THE TITANS (2010) by LOUIS LETERRIER *-



The Transporter(2002) ile çıkış yapan Louis Leterrier, Luc Besson’un kanatları altında çektiği devam filmi ve Danny The Dog(2005)’un ardından 150 milyon dolar bütçeli The Incredible Hulk(2008) ile Ang Lee’nin duyarlı Hulk(2003)’unu aksiyon yıldızına dönüştürmüştü. 135 milyon dolar bütçeli sonradan 3D yapılmış yaz blockbusterı Titanların Savaşı ile karşımıza çıkan yönetmen, başrole son dönemin en gözde oyuncularından Sam Worthington, Liam Neeson ve Ralph Fiennes gibi aktörleri yerleştirmiş. Ne yazık ki bütün kadroyu komik duruma düşüren repliklerle dolu bu akla zarar öykü her ne kadar aksiyon sahnelerine zemin hazırlamak için yazılsa da, tanrılara savaş açan insanları anlatan film kendi içindeki tutarsızlıklar nedeniyle yıkılıyor. Kızdığı adamın kılığına girip karısını hamile bırakan Zeus’un yarı insan yarı tanrı oğlu Perseus’un başrolde olduğu mitolojik hikâye, hem Yunan tanrılarını hem de insanları aşağılıyor.



Elle tutulur hiçbir yanı olmayan saçma sapan çatışmalar ve icatlarla dolu senaryosunu The Lord of the Rings(2001-2003), Pirates of the Caribbean(2003-2007) ve Harry Potter(2001-2011) gibi epik serilerden bire bir ödünç aldığı sahnelerle görselleştiren filmden tek beklentisi aksiyon olanlar da hayal kırıklığına uğruyor.



Zeus, Hades, Athena, Poseidon, Artemis, Aphrodite, Medusa gibi mitolojik kahramanları resmetmeye soyunan ve bazılarını aksiyon uğruna harcayan yapım hiçbir anında orijinal olamadığı gibi efektlerin başarısızlığı nedeniyle heyecan da yaratamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...