3 Eylül 2012 Pazartesi

CAFE DE FLORE (2011) by JEAN-MARC VALLÉE ***-


Bu aydan itibaren bağımsız bloggerlardan topladığı yazıları dergi formatında sunan ve konuyu ciddiye alıp kalıcı olmak isteyen online "Blogum Dergisi" için yazılar yazacağım. Derginin dördüncü sayısı için Jean-Marc Vallée imzalı "Cafe de Flore/Ruh Eşim" filminin eleştirisini kaleme aldım. Eylül 2012 başlıklı derginin 10-11-12-13-14 ve 15.sayfalarında okuyabilirsiniz.

"Jean-Marc Vallée yazdığı az diyaloglu ve incelikli senaryoda bekâr anne-engelli çocuk, orta yaşlı erkek-genç sevgili, ergen kız-üvey anne, eski gelin-kayınbaba, kaybedilen koca-yakın sırdaş kız arkadaş gibi ikili ilişkiler üzerinden aşkla ve acıyla başa çıkmaya çalışan insanların yaşadıklarını anlatıyor. Bunu yazdığı diyaloglarla ya da seçtiği enfes müziklerle değil, kurguyla yapmayı deniyor. Yarım asırlık bir zaman diliminde iki farklı şehirde ve rüyalarda, onlarca farklı insan arasında serbestçe geziniyor. Harıl harıl bir şeyler anlatmaktansa düşünmemize fırsat veriyor. Kimseyi iyi ya da kötü göstermiyor. Mesafeli olacağım derken soğuk durmuyor. Finali bile gerçek yaşam gibi olasılıklarla dolu resmediyor. Ne sahte bir mutluluk sunuyor ne de boşa ümitlenmemize sebep oluyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...