7 Eylül 2012 Cuma

#hergunbirfilm -010- SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN (2012) by RUPERT SANDERS *


Ne anlatıyor: Pamuk Prenses’in Kral babası dul kalınca Ravenna’nın ağına düşer. Adamı öldürüp ülkeyi yönetmeye başlayan cadının karşısında durabilecek tek güç Pamuk Prenses’tir.

Neden izlenmeli: Chris Hemsworth’un Thor’dan fazlası olduğunu görüp sevinmek için. Ian McShane ve Bob Hoskins’in cüce performansları için. Charlize Theron’un tuval gibi kullanılışını görmek, uygulanan makyaj ve efektler için. Kostümler için.

Nesi eksik: Charlize Theron Ravenna ise Kristen Stewart Pamuk Prenses olamaz, olamamış. Senaryo ruhsuz, içeriği yok. Süre fazlasıyla uzun. Karakter derinliği es geçilmiş. Sahnelerin birbirine bağlanma şekilleri problemlerle dolu. Rupert Sanders iyi bir yönetmen değil. 170 milyon dolara mal edilmiş filmin tek yapabildiği boğulma hissi yaratmak.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...