25 Eylül 2012 Salı

TEPENİN ARDI ÖZEL GÖSTERİMİ

62. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan ve Caligari Ödülü kazanan Emin Alper imzalı “Tepenin Ardı”, Saraybosna Film Festivali’nden de Jüri Özel Ödülü ile dönmüştü. 31. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma kısmında En İyi Film seçilen yapım 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin ikinci gününde gösterildi. Yaşadığı motosiklet kazası sonucu mayıs ayında kaybettiğimiz, filmin yapımcılarından Seyfi Teoman'ın anısına düzenlenen gösterim Metropol Sineması'nda gerçekleşti. Ortak yapımcılardan Enis Köstepen filmden önce seyircileri selamlayıp Seyfi Teoman'ı andığı bir konuşma gerçekleştirdi ve geleceği duyurulan yazar-yönetmen Emin Alper'in çok istemesine rağmen program çakışması nedeniyle katılamadığını belirtti. Yine de Alper ile birlikte birçok söyleşi yaptığı için onun adına da bazı soruları cevaplayabileceğinin güvencesini verdikten sonra ışıklar karardı.



Geçtiğimiz yıl Altın Koza kapsamında ücretsiz gösterilen Türk filmleri izdihama neden olurken bu yıl festivalin ikinci günü salonlar yüzde doksan civarı bir doluluğa ulaştı. Üstelik geçen yıl yaşanan sorunlardan ve gelen şikâyetlerden ders alınmış olunacak ki; numarasız davetiyeler yerine numaralı ücretsiz biletler kesilerek kargaşanın önüne geçilmiş.

Filmin ardından yapımcı Enis Köstepen yanına oyuncu Mehmet Özgür’ü de alarak soruları yanıtlamak üzere yeniden sahneye çıktı. Adana halkı başlangıçta çekingen kalsa da Özgür’ün oynadığı popüler televizyon dizisi “Suskunlar” ile ilgili gelen sorularla rahatladı ve isabetli yorumlar gelmeye başladı. Emin Alper’ın on beş yıla yayılan senaryo yazım sürecinde yapmaya çalıştığı şeyler üzerinde duruldu. Genel kanı filmin politik alt metnini yaşanan absürt durumlara yedirerek başarıyla anlatabildiği yönünde oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...