25 Ocak 2010 Pazartesi

GAMER (2009) by MARK NEVELDINE-BRIAN TAYLOR *-


Neveldine/Taylor ikilisinin üçüncü işbirliği Oyuncu; yönetmenlerin her türlü ahlaksızlık ve saçmalıklarını özgür ve özgün şekilde video klip estetiğiyle sundukları Crank(2006) ve Crank: High Voltage(2009)’a göre daha az deli ve ne yazık ki daha sıkıcı bir film.
İlginç sayılabilecek bir çıkış noktasına ve çıplak kızlardan yapılma Newton’s Cradle gibi özgün tasarımlara sahip filmin Slayers adlı oyunu gösteren sahnelerinin görsel yetkinliği en üst seviyede. Gerard Butler sadece fiziğiyle yapması gereken işi yapma konusunda yeterli, Altın Küre’li Dexter Michael C. Hall ise kötü adam rolünde yarı-taze bir nefes. Hızlı kurgu baş döndürüp mide bulandıran Crank’lere göre dozunda azaltılmış ve yine bolca 18+ imaj var. Peki, neden Crank’lerden daha kötü ve sıkıcı? Çünkü onlardaki mizaha sahip değil. Her şey fazlasıyla ciddi görünmeye çalışıyor ama ciddiyet başka yönetmen ikililerin işi. Törpülenmiş ahlaksızlık, CNBC-e’den izlenmiş Nip/Tuck gibi israftır.

1 yorum:

  1. Michael C.Hall ve Gerard Butler için seyrettiğim bi film :) sonrasında ise 'bunlarında böyle filmi vardı' o kadar.

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...