30 Ağustos 2012 Perşembe

#hergunbirfilm -001- SEVMEK ZAMANI (1965) by METİN ERKSAN ***


Ne Anlatıyor: Boyamaya gittiği evin duvarında asılı duran fotoğrafa âşık olan bir adam yanlışlıkla fotoğraftaki kadınla tanışıyor ancak gerçeği yerine fotoğrafı sevmeye devam etmek istiyor.

Neden İzlenmeli: Siyah beyaz fotoğraf tadında karelerle nasıl hikâye anlatıldığını görmek için. Sinema tarihinin en çok beğenilen Türk filmlerinden biri olduğu için. Türk sinemasının en usta yönetmenlerinden Metin Erksan’ın en önemli filmlerinden biri olduğu için. Yakın zamanda kaybettiğimiz Müşfik Kenter’in nadir sinema performanslarından birini görmek için.

Nesi eksik: Neredeyse yarım asırlık olduğundan bazı teknik problemlere sahip. Kanal D Home Video’dan çıkan DVD’nin ses kuşağı rahatsız edici. DVD’de yer alan Metin Erksan söyleşisi daha profesyonel kurgulanabilirdi.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...