30 Ağustos 2012 Perşembe

#hergunbirfilm -002- SAFE (2012) by BOAZ YAKIN **


Ne anlatıyor: Hem Çin, hem Rus mafyası hem de polis teşkilatı aklında tuttuğu kasa şifresi nedeniyle on bir yaşında Çinli bir kızın peşine düşüyor. Kızı gördüğü anda intihar etmekten vazgeçen eski polis-yeni evsiz Luke Wright, hayatını kurtardığına inandığı küçük kıza borcunu ödemek için yüzlerce kişiyi öldürüyor.

Neden izlenmeli: Jason Statham’ı birilerini daha döverken görmek isteyenler izleyebilir. Böyle bir motivasyonunuz yoksa ilk yarım saatte gerçekleşen otomobil içi yakın plan kurşunlama sahnelerindeki işçiliği görmek için izleyebilirsiniz.

Nesi eksik: Fazla konuşuyor. Karşısına iyi bir aksiyon değil de iyi anlatılmış bir öykü izlemek için oturmuşsunuz gibi, olayları dallandırıp budaklandırıyor. İlk yarım saatteki özen ilerleyen dakikalarda kayboluyor.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...