30 Ağustos 2012 Perşembe

#hergunbirfilm -003- THE CABIN IN THE WOODS (2011) by DREW GODDARD *


Ne anlatıyor: Bir grup genç eğlenmek için ormanda bir kulübeye gidiyor ve başlarına gelmeyen kalmıyor.

Neden izlenmeli: “Buffy the Vampire Slayer”, “Firefly”, “Serenity”, “Dollhouse” ve “The Avengers/Yenilmezler”in arkasındaki Joss Whedon’un iddiasının altını doldurup dolduramadığını görmek için. “Thor”un Avustralyalı yakışıklısı Chris Hemsworth’u yaşına uygun bir rolde izlemek için. “Grey’s Anatomy”nin Dr. Jackson Avery’sini farklı bir karakteri canlandırırken görüp yeteneğini ölçmek için. Richard Jenkins’in karşı konulamaz varlığı için. Afişinin cazibesi ve reklam kampanyasının başarısı için.

Nesi eksik: Teen-slasher şablonunu tersyüz etmek adına “The Hunger Games/Açlık Oyunları” ile harmanlayıp bilimkurgu türüne yamamaya çalışan senaryo işlemiyor. Görsel efektlere sırtını yaslayan sahneler düşük bütçenin kurbanı oluyor.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...