30 Ağustos 2012 Perşembe

#hergunbirfilm -004- İÇİMDEKİ SESSİZ NEHİR (2011) by MUSTAFA SERKAN ERÖZ -

Ne anlatıyor: Halis’in çocuk yaşta evlendiği Ayla ile yıllardır süregelen problemleri vardır. Çiftin kızları İstanbul’da üniversite okumaktadır. Irak’tan kaçıp Türkiye’ye gelen Meznun, Halis’in katmer dükkânında kaçak çalışmaya başlar ve aile fertlerinin üçüyle de ilişki kurar.

Neden izlenmeli: Ses kurgusu denen şey olmasaydı ne olurdu, görmek için. Işık çalışması yapılmazsa film ne kadar zarar görür, anlamak için. Rüzgârlı çekimlerde teknik ekip mikrofonu korumaz ya da stüdyoda sesleri düzeltmezse ses bandı ne kadar rahatsız edici olur, dinlemek için. “Oyuncu odada yürürken kameraya çarparsa o sahneyi filmde kullanma” dersini almak için. Aynı figüran aynı anda gerçekleştiği belirtilen iki farklı sahnede oynarsa komik olur mu, denemek için. Sosyalist kız klişelerini özlediyseniz, hasret gidermek için. Klozetteki kirli suyu yüzüne çarpıp kendine gelen bir adam görmek için. Yönetmen adayı iseniz, ilk filminizde yapmamanız gerekenlerin tam listesini, bir arada görebilmek için.

Nesi eksik: (bkz. Neden İzlenmeli)

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...