31 Ağustos 2009 Pazartesi

CRANK:HIGH VOLTAGE (2009) by MARK NEVELDINE-BRIAN TAYLOR *-


Jason Statham’ın bir kez daha dinamik/seksi/tapılası/ölümsüz aksiyon karakteri olarak sunulmaya çalışıldığı korkunç bir film. Bence bu filmin iki değil bir yönetmeni bile yok. Adı geçen iki isim kurgu masasında eğlenmeyi seven iki arkadaş. Video klip estetiğinin bile midesini bulandıracak kadar hızlı, özensiz ve anlamsız bir hareketli görüntüler fışkırtması var karşımızda. Seslerden bahsetmek bile istemiyorum. İlkinden de hiç hazzetmediğim Tetikçi umarım bir seriye dönüşmez.
Baş dönmeniz ve mide bulantınız geçip film hakkında düşünmeye başladığınızda aksiyon yıldızını kovalayan-yıldızın gazabına uğrayan Uzakdoğu çetelerinin yer aldığı kendini fazla ciddiye alan filmlerin bir parodisini izlediğinizi fark ediyorsunuz. Scary Movie (2000), Disaster Movie (2008) gibi bir şey yani karşımızdaki. Tek farkı bunu yaparken başrolüne toz kondurmuyor olması. E herkesin karikatür, herkesin aptal olduğu bir dünyada süper kahraman olunca daha da tapılası oluyorsunuz tabi. Bu numaraları kim yer, hangi altı bezli erkek çocuğu Chev Chelios gibi olmak ister ya da hangi ilkel kadın beyni bu adama âşık olur diye hesaplamışlar bilmiyorum. Zaten ABD’de ilkinin yarısı kadar bile hâsılat yapamayışı bize formülün tutmadığını gösteriyor.
Hakkını yememek adına Chev’in çocukluğundan bir kesit sunan sahnenin yaratıcı ve çok komik olduğunu da belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...