2 Mart 2013 Cumartesi

BEAUTIFUL CREATURES (2013) by RICHARD LaGRAVENESE ***


Richard LaGravenese'nin senaryosu ucuz kahramanlıklara bulaşmayan, perdede ihtişamlı görünsün diye abartılmayan gerçekçi dinamiklere sahip. Oyuncularının uyumunun da katkısıyla aşk öyküsü inandırıcı, çekici. İsmin yönetmen olarak işçiliği de kabul edilebilir düzeyde. En takdir ettiğim özelliği konusu itibariyle müsait olmasına rağmen filmini görsel efektlere boğmaması oldu. Fragmanda güzel görünüp izlerken filmin etkisini azaltan bu tarz yapaylıklara yüz vermemesi Muhteşem Yaratıklar'ı içine girilebilir kılmış. Açıkçası kitabı bilmeden, sadece filmi izleyen gençlerin bile büyük hayranlığını kazanabilecek bir toplam var karşımızda. Ne yazık ki film altmış milyon dolar bütçesinin yarısını zor çıkararak gişede hayal kırıklığı yarattı. Siz yine de fantastik öğelerle zenginleştirilmiş akıllı ve eğlenceli, biraz da eski usul bu gençlik aşkına şans vermelisiniz.

"Beautiful Creatures/Muhteşem Yaratıklar" filminin eleştirisini Ters Ninja için yazdım. Yazının tamamını Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (1 Mart 2013) başlığı altında okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...