30 Aralık 2011 Cuma

DEXTER – 6.SEZON


Dexter'ın altıncı sezonu Harrison'ın ana sınıfına başlaması ya da polis karakterlerin terfii gibi zamanın geçtiğini belirtir değişikliklerin yani sıra yeni karakterlerin tanıtımı ve oyalayıcı ufak cinayetlerle başlıyor. Bildiğimiz evlere, karakola, cinayet mahallerine dönmeden önce ana kahramana sahada futbol oynatarak ya da lisedeki sınıfında ayaküstü seks yaptırarak mekân zenginliği yaratmaya çalışılıyor.

Altıncı sezonun teması din. Dexter’ın oğlunu Katolik bir eğitim kurumuna vermesiyle başlayan Tanrı üzerine düşünme durumu inanç, yaşlılık ve ölüm gibi başlıklar etrafında toplanıyor. Dakikada üç kez “Tanrı” kelimesinin geçtiği sezonda bildiğimiz dizi evreninin her köşesine başarıyla yerleştirilmiş simgelere rastlıyoruz.

“Doomsday Killer(DDK) - Kıyamet Günü Katili(KGK)” davasının şekillenmesiyle beraber karşımıza iki kötü adam konuyor. Biri Tom Hanks’in 34 yaşındaki oğlu Colin Hanks’in canlandırdığı Travis Marshall, diğeri Oscar adayı Edward James Olmos’ın oynadığı Profesör James Gellar. Yeni sezonda iç sesi hepten azalan Dexter’ın girdiği inanç sorgulaması yolunda katalizör görevi gören ise eski mahkûm yeni dindar The Good Shepard-Brother Sam oluyor. Ünlü Hip-hop şarkıcısı Mos Def’in katkısına rağmen ağır aksak ilerleyen altıncı sezon yeterince güçlü olmadığı için 7.bölümde The Ice Truck Killer-Buz Kamyonlu Katil ve The Trinity Killer-Üçlemeci hortluyor. Dexter’ın peşini bırakmayan babası Harry sağduyuyu yansıtırken, uzun zamandır görmediğimiz kadar duygusuz olmasını sağlayan ölü erkek kardeşe bu bölüm için minnet borçlanıyoruz.

Dokuzuncu bölümün sonuna dek homurdanmamızı durduramayan dizi burada ilk şoku yaşatıyor. Her ne kadar bayatlayan bir numarayla suni heyecan pompalanmış olsa da renksiz sezona hareket geliyor.

Rita’nın ölümü, Astor ve Cody’nin diziden çıkmaları derken Jennifer Carpenter’ın oynadığı Debra'nın ekran süresi artıyor ve ikinci başrol oluyor. Dexter'in sadece bir kez seviştiği altıncı sezonda katiller de heyecanlandırmaktan uzak kalınca on birinci bölümde psikiyatristin yaptığı açılım kurtarıcı oluyor. Bu ölü sezonun ardından diziyi izlemeye devam etmek için umut veren yegâne gelişme bu.

Sonuç olarak Dexter altıncı sezonda dibe vuruyor. Baştan savma uygulanan formül bu kez tepkime vermiyor. Dizideki roman okuyor lezzeti geçen sezon kaybolmuştu. Bu sefer de 2012-Maya takvimi-dünyanın sonu gibi popüler konulara temas etse de dizinin entrikası cılız seyrediyor. “Bir yıl nasıl bekleyeceğim” dedirtmeden bitiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...