13 Ocak 2012 Cuma

THE DEVIL’S DOUBLE (2011) by LEE TAMAHORI –


En son dört yıl önce “Next”i çeken Lee Tamahori’nin yeni filmi Latif Yahia’nın aynı adlı kitabını temel alıyor. 1987’de Saddam’ın büyük oğlu Uday’ın aralarındaki büyük benzerlik nedeniyle yanına davet edip dublörü olmasını istediği Yahia, yaşadıklarını 2003’te kitap haline getirmişti. Michael Tomas’ın senaryolaştırdığı kitaptan Tamahori’nin çektiği “The Devil’s Double/Şeytanın İkizi” 15 milyon Euro bütçeli, arkasında büyük stüdyoların yer almadığı bir yapım.

Film baştan sona Latif Yahia’nın Uday ile yaşadıklarını monoton bir anlatımla sunuyor. Uday’ın zevk ve kadın düşkünlüğünü dramatik çatışmadan uzak, olduğu gibi gösteren yapım altını dolduramadığı, sıralanmış seks sahneleri nedeniyle rahatsız edici bir hal alıyor. Grafik şiddet ve cinsellik alışılmış dozun altında seyretse de bütüne yardımcı olmadığından (aslında bir bütüne ulaşılamadığı kolaylıkla söylenebilir) “Şeytanın İkizi” izlenemez hale geliyor.

Başarılı posteri, konunun çekiciliği, Dominic Cooper’ın varlığı ya da Tamahori’nin en iyi Bond filmlerinden “Die Another Day/Başka Gün Öl”ü çekmiş olması yanıltıyor. “Şeytanın İkizi” ev sineması için üretilmiş olsaydı bile, yerden yere vurulası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...