7 Ocak 2012 Cumartesi

MUCK – 1.BÖLÜM


- Yeni yerli gençlik dizisi “Çakma Glee" MUCK Show TV ekranlarında başladı.

- İddialı bir projenin senaryosunun ilk cümlesinin devrik olma ihtimali var mı? MUCK’a bakın.

- Müzik ve dans ile ilgi çekmeyi planlayan bir dizinin ilk performans sahnesinin yerlerde sürünme ihtimali var mı? MUCK’a bakın.

- Karakterleri tek tek tanıtmaya çalışmak gibi klişe bir uygulamayla başlayan MUCK'un sabahlara kadar çeviri yapan okul birincisi-fakir kız karakteri Ada’nın parası olmadığından okul gezisinden kaçan küçük kardeşini uyandırdığı sahnedeki mimikleri “oyunculuk hataları 101” dersinin ilk paragrafı gibi.

- Çapkın erkek karakteri ilk gördüğümüz sahnenin adını hatırlamadığı bir kızın yatağında uyandığı an oluşu ya da başrolü paylaşan Azra Akın ile Haluk Piyes’in ilk karşılaşmalarının aşırı zorlama olması affedilir gibi değil. “Âşık olduğu kadını Amerika'da bırakıp ülkesine dönen yakışıklı drama öğretmeni yolda dalgın dalgın yürürken derse yetişmeye çalışan Türkiye güzeli müzik öğretmeninin arabasına yol vermez, genç kadından azar işitir. Elbette ikisi de aynı yerde görev yaptıklarını henüz bilmemektedir.” Vay be ne yazdım diye mi düşündü acaba dizinin resmi sayfasında ismi geçmeyen senarist?

- Resmi sayfada berberin bile adı yazıyor.

- Dizimiz müzikli ya, 22 dakika sonra ikinci şarkılı sahne başlıyor. 10 saniye sürüyor, o ayrı.

- Azra Akın'ın piyano başında şakıdığı sahneden önce çevreye zarar verebilir uyarısında bulunulmalıydı.

- Dizinin çakma Glee falan olmadığını anlamak iki dakikanızı alıyor. Glee’nin özü ve en büyük gücü olan azınlıklar mevzuu tamamen atlatmış.

- Ailesi çok zengin, giyinmeyi bilen, Türkiye’nin en genç piyanistlerinden mi ne sayılan, tek başına resital bile verebilen, en popüler kızı kapan-ama umursamayan, en iyi basketbolu oynayan, en iyi sokak dövüşünü yapan, fit ötesi bir karakter var dizide. Ne mi yapıyor? İsyan ediyor. Çok mutsuz. Annesini özlüyor. Ha, bir de fakir kıza âşık oluyor.

- Sosyal medyada yazıldığı gibi: Bu diziye tahammül edebilmek için bütün oyuncuların çıplak gezmesi lazım.

- Bırakın bu işleri. Oturup Glee izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...