18 Mart 2012 Pazar

FRIGHT NIGHT (2011) by CRAIG GILLESPIE **-


Reklam yönetmeni Craig Gillespie sinema dünyasına 2007 yılında iki filmle birden adım atmıştı. Billy Bob Thornton ile Seann William Scott’ı karşı karşıya getiren “Mr.Woodcock/Beden Öğretmeni Bay Woodcock” ve Nancy Oliver’ın Oscar adayı senaryosundan çektiği Ryan Gosling’li “Lars and the Real Girl/Gerçek Sevgili”. İkisi de vasatın üzerinde seyreden ve ilgi çeken yapımlar olmuştu ancak “Gerçek Sevgili” kusursuz metniyle bir adım öndeydi.

Gillespie dört yıl sonra Tom Holland imzalı 1985 tarihli aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan “Fright Night/Korku Gecesi” ile geldi. Anton Yelchin’in ineklikten kızların ilgisini çekmeye başlayan cool lise öğrencisine terfi eden Charley Brewster’ı canlandırdığı filmde Toni Collette anneyi, Colin Farrell ise yeni taşınan vampir komşuyu canlandırıyor.

“Korku Gecesi” vampir mitine sıkı sıkıya tutunmasa da “davet edilmeden eve girememek” gibi temelleri muhafaza ediyor. Gençlik filmi kalıbını korku, gerilim ve komediyle harmanlayıp kitlesini genişletiyor. Çekildiği yıla uyumlu araçlar kullanıp popüler kültürden espri çıkarıyor.

“Korku Gecesi”nin en sevdiğim yanı 2007 tarihli D.J. Caruso filmi “Disturbia/Şüphe”nin aksine olaya hemen giriyor oluşu oldu. Bu yapısal tercih filmin giriş-gelişme-sonuç yerine gelişme-sonuç şeklinde ilerlemesine neden olmuş. İlk bakışta izleyiciyi sersemletip antipatik gelebilecek söz konusu yapı; film ilerledikçe, eğlenceye daha fazla zaman kalmasını sağladığını göstererek kendini affettiriyor.

“Korku Gecesi” ortalama bir seyirlik. Görülmemesi kimse için eksiklik sayılamaz fakat farklı sinema anlayışında izleyicileri bir araya getirebilme kabiliyetiyle kalabalık ev partilerinde hayat kurtarıcı olabilir.

Filmin vizyon notu için tıklayın.

2 yorum:

  1. Bu filmi tavsiye etsem kimse benden bi daha tavsiye almaz gibi :) en azından ben kendi kendime bulup izleme gafletinde bulundum ve uzadıkça uzayan bitemeyen filmlere döndü...

    YanıtlaSil
  2. Ben 2.5 verdiğime göre kimse bundan sonra benden de tavsiye almayacak. :)

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...