8 Aralık 2012 Cumartesi

#hergunbirfilm -021- END OF WATCH (2012) by DAVID AYER *




Ne anlatıyor: “U-571”, “The Fast and the Furious/Hızlı ve Öfkeli”, “Training Day/İlk Gün” ve “S.W.A.T.” filmlerinin senaristi David Ayer daha önce iki film yönetmişti. “Harsh Times/Acımasız Hayat” ve “Street Kings/Sokağın Kralları”. Üçüncü uzun metrajı “End of Watch/Tehlikeli Takip” uyuşturucu kartelinin hedefi haline gelen iki polis memurunun yaşadıklarını anlatan bir aksiyon. Toronto Film Festivali’nde gösterildikten hemen sonra ülkemizde de gösterime giren filmde Jake Gyllenhaal, Michael Pena ve Anna Kendrick başrollerde.

Neden izlenmeli: “Found footage” soslu polisiye izlemedim dememek için. Gyllenhaal ve Pena’nın kimyası tutmuş.

Nesi eksik: İlginç değil. Filmin neden yapıldığı belli değil. Ayırt edici hiçbir özelliği yok. Gerçekçi görünsün diye girişilen numaralar baş ağrıtıcı. Jake Gyllenhaal’u sert adam rollerine hapseden filmler grubu üyesi. Mutsuz son konusunda cesaretsiz, hatta genel olarak korkak. Fazla testosteron porno sektörü hariç her şeye zarar.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...