15 Aralık 2012 Cumartesi

#hergunbirfilm -024- 360 (2011) by FERNANDO MEIRELLES ***




Ne anlatıyor: Üçüncü uzun metrajı “Cidade de Deus/Tanrı Kent” ile dikkatleri üzerine çeken ve En İyi Yönetmen dalında Oscar adayı olan Fernando Meirelles başarısının tesadüf olmadığını “The Constant Gardener/Arka Bahçe” ve “Blindness/Körlük” ile göstermişti. Rachel Weisz, Jude Law, Anthony Hopkins ve Moritz Bleibtreu gibi isimleri bir araya getirdiği yeni filmi “360” Avusturyalı yazar Arthur Schnitzler’in “Reigen” adlı oyunundan iki kez Oscar adayı olmuş senarist Peter Morgan tarafından uyarlandı. Günümüz ilişkilerini İngiltere, Almanya, Fransa ve Amerika’da yaşanan kesişen öyküleri kullanarak altı dilli bir metinle anlatmaya soyunan yapım oldukça iddialı çıkmıştı yola.


Neden izlenmeli: Fernando Meirelles iyi bir yönetmen. “Cidade de Deus/Tanrı Kent” ile Oscar adayı olan kurgucusu Daniel Rezende yine çok başarılı.


Nesi eksik: Senaryo ruhsuz, kesişen öykülerin bazıları ilginç değil ve yönetmenin elini kolunu bağlıyor. Mekanlar fazla steril.


#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...