1 Eylül 2012 Cumartesi

#hergunbirfilm -007- 3 (2010) by TOM TYKWER ***-


Ne anlatıyor: Çeyrek asırdır sinema yapan Alman yönetmen Tom Tykwer dördüncü filmi “Lola Rennt/Koş Lola Koş” ile ismini dünyaya duyurmuştu. Ardından yarım kalan Kieslowski projesi “Heaven/Cennet”i tamamlamak, filme alınamaz denen roman “Perfume: The Story of a Murderer/Koku: Bir Katilin Hikâyesi”ni çekmek ve Hollywood’a gidip 50 milyon dolarlık “The International/Uluslararası”nın başına geçmek gibi riskli işlere bulaştı. Kendi yazıp yönettiği dokuzuncu uzun metraj “3” nihayet Tykwer’ın büyüsünü gösterebildiği, tamamen kontrol sahibi olduğu bir proje ve üç kişilik bir aşk öyküsü anlatıyor. Film, Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışmıştı.

Neden izlenmeli: İyi yazılmış, iyi oynanmış ve iyi çekilmiş bir Tom Tykwer filmi izleyip yönetmene olan inancınızı tazelemek için. Aşkın her türlüsünün mümkün ve çok güzel olduğunu hatırlamak için. Eşcinsellik temalı aşk filmleri “Notes on a Scandal/Skandal” ve “Brokeback Mountain/Brokeback Dağı”nın yanına ismini yazabileceğiniz, eğitimli insanlara hitap eden zevk sahibi nadir örneklerden biri olduğu için.

Nesi eksik: Uzadıkça kan kaybediyor ve bazı anlarda kendini melodrama fazla kaptırıyor.

#hergunbirfilm : Sosyal ağ Twitter’da sinema yazarı Cem Altınsaray’ın başlattığı bir hashtag. Asıl gayesine ek olarak ben kendi blogumda uzun analizlere girmeden, bugün ne izlesem diye düşünenlere yardımcı olmak amacıyla başladığım yeni yazı dizisinin başlığı olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...