9 Haziran 2011 Perşembe

SCREAM 4 (2011) by WES CRAVEN ***-


“Scream/Çığlık” serisinin ilkinden on beş, sonuncusundan on bir yıl sonra gelen yeni film “Scream 4/Çığlık 4”te yönetmen Wes Craven ve yazar Kevin Williamson ile Çığlık yıldızları Courteney Cox, Neve Campbell ve David Arquette yerli yerinde. Devam filmlerine alerjisi olanların hoşuna gitmese de şiddet pornolarıyla büyüyen genç izleyici grubuna ilaç gibi gelmesi muhtemel yeni filmin yapılması her açıdan mutluluk verici.

Biraz klişe de olsa abartarak kendi içinde anlamlandırdığı ‘film içinde film’ mantığıyla açılış yapıp seyirciyi anında yakalayan “Scream 4 /Çığlık 4”, ‘abartma’ işinden filmin sonuna dek vazgeçmiyor. Ehren Kruger imzalı üçüncü filmle birlikte söyleyecek sözü kalmadığı düşünülen serinin teknoloji ve sosyal ağlarla güncellenmiş dördüncü halkasının senaryosu, günlük yaşamların parçası haline gelmiş ‘yeni’ şeyleri on beş yıllık tanışlarımızın hayatlarında seyrettirerek tatlı bir nostalji de yaşatıyor.

Film baştan sona eğlenceli, komik ve zeki. Önyargıların aksine burun kıvrılacak hiçbir tarafı yok. Beş yıldır zihnimize tecavüz eden korku filmleri için detoks niteliğinde. Katili tahmin etmeye çalışmak da hala modası geçmemiş bir seyir zevki.

3 yorum:

  1. Yazını okumamak için direniyorum :( filmi seyredemedim bir türlü

    YanıtlaSil
  2. He he he seyrettim Katil kim? tahmin etmeye bayılıyomuşum bende :)

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...