16 Mart 2012 Cuma

YAZ VE ŞEHİR – CANDACE BUSHNELL


Candace Bushnell’in Sex and the City dünyasının temellerini anlatmaya giriştiği roman serisi “Carrie Günlükleri”nin ikincisi “Summer and the City/Yaz ve Şehir” Artemis Yayınları’ndan Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur’un başarılı çevirisi ile çıktı.

Carrie’nin 17. yaşının son günlerinde yazarlık kursu için ilk kez New York’a gidişiyle başlayan öykü, karakterin bir dizi olay sonrası Samantha’nın evine yerleşmesiyle rayına oturuyor. Samantha’nın yıkılmaz bir kadın ve parti kızı olma sürecinde kendine verdiği öğütlerden nasibini alan Carrie’nin Miranda ile tanışıp hayata zıt kutuplardan bakan iki dost edinişi romanı iyice tatlandırıyor.

Taşrada yaşarken yetenekli olduğunu düşünüp, büyük şehre giderse birden yıldız ilan edileceğini hayal eden binlercesine unutulmaz bir öykü sunuyor “Yaz ve Şehir”. Candace Bushnell romanını ezbere bildiğiniz cümleleri tekrar ediyormuşçasına hızlı okutmayı başarırken, satır aralarını hayat dersleriyle dolduruyor. Kapağı gibi pembe duran roman dikkatle bakanlar için ansiklopediler dolusu bilgi içeriyor.

Carrie’nin New York’ta geçirdiği ilk altmış günün öyküsü diyebileceğimiz “Yaz ve Şehir” ilham verici, motive edici, tazeleyici ve harekete geçirici. Kapağına aldanmayın. Kesinlikle mükemmel.

Artemis Yayınları, 441 sayfa

İlk roman "Carrie Günlükleri"nin eleştirisi için tıklayın.

1 yorum:

  1. Çok geç kalmışlığın ardından sonunda sex and the city e başladım.Yayınlandığı tarihlerde seyretme ihtimalim olmayan dizi oldukça eğlendirici geldi.Başlangıcıda da iyidir mutlaka :)

    YanıtlaSil

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...