6 Haziran 2010 Pazar

POPÜLER MÜZİKTE SON AYLAR (devamı)






Emre Altuğ da Soner Sarıkabadayı rüzgârından faydalanayım demiş ve kendini iki şarkıyla atmış piyasaya bu yaz. Ama başkasının ayakkabısını giymiş gibi olmuş.
Emel Yalçın yani radyoların Çokemel’i, tek şarkıyla eğlenceli, tüm albümle sıkıcı.
Deniz Arcak’ın yıllar sonra imece usulü çıkardığı albümü vasat.
Demet Sağıroğlu tamamen unutulmadan önce yeni albümünün hazır şarkılarını sundu ama ne kadar hazır oldukları tartışmalı.
Demet Akalın kendinin parodisine dönüşmüş durumda. Bir Demet Akalın şarkısı uydur dense çocuklara, böyle sözler söylerler.
Candan Erçetin sinema dünyasından aldığı yaralarla birlikte son baharını yaşıyor. Kıymeti asla azalmayacak bir sanatçı olsa da gerçekten iyi bir albüm yapamadığı sürece kenarda kalmaya devam edecek. Belki yeniden Mete Özgencil’in kapısını çalmalı.
Feridun Düzağaç dördüncü albümü “Orijinal_Altyazılı” ile dikkatleri üzerine çekmiş, kimsenin kayıtsız kalamayacağı hitler ve üst düzey şarkılar çıkarmıştı. Bu başarı sonrası, ortalıkta gezen ve o dönemin hızlı pop şarkıları arasında nispeten gölgede kalan, sadece bilenin bildiği ilk üç albümüne de ilgi artmıştı. “Beni Rahatta Dinleyin”, “Köprüden Önce Son Çıkış” ve “Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir” çok iyi söz ve besteler barındırsa da muzdarip olduğu bazı kayıt problemleri, ulaşma zorluğu gibi nedenler ve en önemlisi yeniyi tüketme çılgınlığı dolayısıyla bir sonraki albümü en çok beklenen isimlerden biri olmuştu Düzağaç. “Bir Devam Filmi-Siyah Beyaz Türkçe Dublaj” ismiyle de ümit vaat ediyordu ancak beklenen olmadı. Sanatçı bildiğini okudu, içinden geleni yaptı, “Alev Alev” kitlesinin bir kısmını kaybetti. “Uykusuza Masallar” albümüyle de kişisel yolculuğunu sürdürdü. Ne onunla yürüyenlere göre davrandı ne de yarı yolda bırakanları kazanmaya çalıştı. 2010 yılında yayınladığı son albümü “FD7 Meyil Adresim Sensin” bu sebeplerle sadece yeni bir Feridun Düzağaç albümü kadar bekleniyordu. Ancak üstat herkesi yakalayacak, “Alev Alev” ya da “FD” şarkılarının yanında gururla yükselecek dokuz yeni şarkıyla çıkmıştı karşımıza. Albümde yer alan “İz” hariç bütün şarkılar Feridun Düzağaç’ın günümüzün kendi şarkılarını söyleyen en önemli erkek söz yazarı olduğunu kanıtlıyor.

(bitti)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...