2 Nisan 2011 Cumartesi

2011 NİSAN TÜRKİYE VİZYON FİLMLERİ – 1.HAFTA

Nisan ayının ilk cuması 6 yeni film ülkemizde gösterime giriyor. İstanbul Film Festivaline dâhil olamayacaklar için işte vizyon alternatifleri…

Geçtiğimiz yıl “Deli Dumrul: Kurtlar Kuşlar Âleminde” filmini gösterime sokan senarist yönetmen Oğuz Yalçın, aynı karakteri içeren ikinci filmi “Hop Dedik: Deli Dumrul” ile bu hafta ülkemizin 50’den fazla il merkezindeki sinemalarda boy gösteriyor. Dönemsel popülaritesinden faydalanmak isteyen yapımcıların ilk filmde Mustafa Üstündağ’ı konuk oyuncu olmasına rağmen önemli bir rolü varmış gibi reklam kampanyasında kullanmaları; filmin 35 bin izleyicide takılıp kalmasını engelleyememişti. Finansal yapısını çok merak ettiğim filmin devamı nasıl ve neden çekildi, kim izleyecek bilmiyorum.

“Kız ve Kurt” Twilight serisinin ilk ve en iyi halkasının yönetmeni Catherine Hardwicke’nin üç yıl sonra gelen yeni filmi. Şimdilik gişesi fena gitmese de eleştirmenlerce yerden yere vurulan yapım ülkesinden 3 hafta sonra bizde de bu hafta gösterimde. Filmin iştah kabartan tek yanı senaristinin zamanında bizi bizden alan Orphan(2009) filmini yazan David Johnson olması.

“Başka Dilde Aşk” filminden hatırlayabileceğiniz İlksen Başarır’ın ensesti konu edinen ikinci uzun metrajı “Atlıkarınca” haftanın en önemli filmi.

Ülkemizde “Arı Kovanına Çomak Sokan Kız” ismiyle basılan Stieg Larsson imzalı Milenyum Üçlemesinin son kitabından ikinci filmin yönetmeni Daniel Alfredson tarafından uyarlanan aynı adlı İsveç polisiyesi bu hafta yalnız İstanbul ve Ankara salonlarında gösterilecek.

“Güneşin Karanlığında” filmi beklentilerin üzerinde seyreden ve iyi yazılıp oynandığı eleştirmenlerce iddia edilen bir roman uyarlaması, haftanın ilgiye değer tek Hollywood yapımı.

“Yürüyüş” ise kendisine Ankara, Batman, Diyarbakır, Kocaeli, Mardin, Van ve Şanlıurfa salonlarını mesken tutan; Kürt yönetmen Shiar Abdi imzalı bir 12 Eylül filmi.

HOP DEDİK: DELİ DUMRUL - oğuz yalçın 01.04
RED RIDING HOOD - catherine hardwicke 01.04
ATLIKARINCA - ilksen başarır 01.04
LUFTSLOTTET SOM SPRANGDES - daniel alfredson 01.04
THE LICOLN LAWYER - brad furman 01.04
MEŞ - shiar abdi 01.04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...