6 Nisan 2011 Çarşamba

2011 NİSAN TÜRKİYE VİZYON FİLMLERİ – 2.HAFTA

Nisan ayının ikinci cuması ülkemizde beş yeni film gösterime giriyor. Son ayların aksine hiç yerli yapım içermeyen haftada en azından iki önemli filme ev sahipliği yapacak salonlarımız.

“Rio” adlı animasyon; Türk sinema izleyicisinin de çok sevdiği “Buz Devri” serisinin ilkinde yönetmen yardımcılığı, ikinci ve üçüncü filmlerde ise yönetmenlik yapan Carlos Saldanha’nın yeni filmi. Bu kez buzullar yerine bolca güneşin altında geçen öykünün iOS başta olmak üzere birçok platformda fırtınalar estiren “Angry Birds” oyunu ile de bağlantılandırıldığını hatırlatalım.

Leo(2002) ve The Jacket(2005) filmlerinin senaryosunu yazan Tahranlı yönetmen Massy Tadjedin’in geçtiğimiz yıl Toronto Film Festivali’nin kapanışını yapan ilk filmi “Son Gece”; Keira Knightley, Sam Worthington ve Eva Mendes’li bir romantik intikam öyküsü.

Moon(2009) filmiyle büyük beğeni toplayan Duncan Jones’in ikinci uzun metrajı “Yaşam Şifresi”; haftanın görülmesi öncelikli filmi.

Norveç korku sinemasından ülkemize uğrayan “Şeytanın Oteli 3” iflah olmaz bir korku fanatiği bile olsanız yanından geçmemeniz gereken, çok ama çok kötü bir film.

Reconstruction(2003) ve Allegro(2005) filmlerinin yönetmeni Christoffer Boe imzalı “Her Şey Güzel Olacak” beklenenden bir hafta sonra bu cuma gösterime giriyor. Aşk soslu bu politik paranoya filmi haftanın diğer görülmesi gereken yapımı.

RIO - carlos saldanha 08.04
LAST NIGHT - massy tadjedin 08.04
SOURCE CODE - duncan jones 08.04
FRITT VILT III - mikkel braenne sandemose 08.04
ALTING BLIVER GODT IGEN – christoffer boe 08.04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...