13 Nisan 2011 Çarşamba

2011 NİSAN TÜRKİYE VİZYON FİLMLERİ – 3.HAFTA

Georges Bizet’in ünlü operasından uyarlanan “Carmen 3D” filminin aslında hafta ortasında, çarşamba günü vizyona girip yalnız 4 gösteriminin olması planlanıyordu ancak ilgi üzerine sekiz farklı ilimizde birçok salonda filmin kopyaları dönmeye devam ediyor.

Bunun dışında nisan ayının üçüncü haftasında altı yeni film salonlarımıza uğrayacak.

15 Nisan Cuma gününün belki de dünyada en çok merak edilen yapımı Wes Craven’ın “Çığlık 4”’ü. İlk iki filmin başarılı senaristi Kevin Williamson’un senaryosunu yazdığı, beşinci ve altıncı filmlere de açık kapı bıraktığı söylenen yeni film; serinin hayranları için büyük önem arz ediyor.

Yerli sinema adına yılın en önemli filmlerinden biri de bu hafta gösterime giriyor. “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından “Tatil Kitabı” isimli ilk filmiyle gönlümüzü fetheden Seyfi Teoman’ın çok şey vaat eden ikinci uzun metrajı. Mutlaka görülmeli.

Tamamen el çizimleriyle hazırlanması dışında albenisi olmayan Walt Disney animasyonu “Winnie The Pooh”; sevimli ayı ve arkadaşlarının yeni maceralarını anlatan, oldukça düşük yaş grubuna hitap eden bir film.

Fazla kredi verilen ikinci filmi “300 Spartalı” sayesinde beş yıldır yüksek bütçelerle ortalama filmler çekebilen Zack Snyder’in yeni Süperman filminden önceki durağı olan “Sucker Punch” özgün bir senaryodan çekilen ve fantastik bir savaşı anlatan ihtiyaç fazlası bir yapım.

“Constantine” ve “Ben Efsaneyim” ile oldukça iyi eleştiriler alan Francis Lawrence’nin daha da ciddiye alınma çabasının ürünü olan ve 44 dile çevrilip 3 milyondan fazla satmış aynı adlı Sara Gruen romanından uyarlanmış “Aşkın Büyüsü”; Robert “Twilight Edward” Pattinson, Reese Witherspoon ve Christoph Waltz’dan oluşan oyuncu kadrosuyla ilgi çekmeye çalışacak.

Ülkemizdeki gösterimi sürekli ertelenen, Oscar’lı senarist William Monahan’ın ilk yönetmenlik denemesi “Londra Bulvarı” ise Colin Farrell, Keira Knightley ve Ray Winstone’dan oluşan oyuncu kadrosu ile bu hafta vizyona giren son film.

CARMEN 3D - julian napier 13.04
SCREAM 4 - wes craven 15.04
BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ - seyfi teoman 15.04
WINNIE THE POOH - stephen j.anderson-don hall 15.04
SUCKER PUNCH - zack snyder 15.04
WATER FOR ELEPHANTS - francis lawrence 15.04
LONDON BOULEVARD – william monahan 15.04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...