22 Ekim 2009 Perşembe

SONG SONG AND LITTLE CAT (2005) by JOHN WOO -


Çöpe atılmış küçük Kedicik’i hayatını çöplerden bulduğu şeylerle sürdüren yaşlı bir adam bulur ve büyütür. Yaşlı adamın en büyük hayali küçük kızı okula göndermektir. Standart okul alışverişi için gereken paranın üçte ikisini ancak toparlamış olsa da mutluluğu yüzünden okunmaktadır. Yine pazardan artık topladıkları bir gün yerde bitmesine az kalmış bir kurşunkalem gören yaşlı adama kalemi almaya çalışırken kamyon çarpar. Ama ne çarpmak! Kamyon üzerinden geçer gider! Bu sırada yerde bulduğu sebzelerin bir süre sahibini aramadan çantaya atılmaması gerektiğinden emin olan Kedicik adamın öldüğünden habersizdir. Kader ağlarını örer ve küçük kız dilenci mafyasının eline düşer. Onlarca başka küçük kızla birlikte kötü kalpli patronları için gül satmaya başlar.

Çok pahalı ve ince zevklerle döşenmiş bir evde beyaz piyanosunun başında vereceği resitale hazırlanan küçük kız Song Song, babasının başka bir kadından peydahladığı erkek kardeşi yüzünden bağıran annesinin çığlıklarını dinlemektedir. Kafası atan küçük Mozart tuşlara rastgele basarak ebeveynlerinin arasındaki kavgayı protesto eder. Babası “iş gezisine” gittiğini söyleyip onları terk eder. Süper lüks arabasında sinir içinde otururken en sevdiği porselen bebeği camdan atar ve bebek Kedicik’in eline geçer. Kedicik, annesinin toplu intihara götürdüğü Song Song’u görünce bir gül hediye eder. Bütün çekik gözlülerin intihar-severliği bu aileye de sirayet etmiştir ama Kedicik’in verdiği gül elbette kaderlerini değiştirir.

Bu senaryoyu aksiyon ustası John Woo çeker ve birlikte Letters From Iwo Jima (2006)’yı izleyen ekip biz ne yapıyoruz diyerek topluca intihar ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...