11 Ekim 2009 Pazar

YA ŞİMDİ YA HİÇ (11.10.2009)


Akşam gazetesindeki yazılarını ve Twitter girdilerini severek takip ettiğim Oray Eğin’in dün gece Star’da bir TV programına başlayacağını duyunca aylardır kullanmadığım tek çubuk antenimi bulup televizyonuma taktım ve gecenin üçüne kadar ekran karşısında kaldım. Televizyon izlemeyerek ne kadar iyi bir şey yaptığımın ayırtına bir kez daha varıp huzurla uyudum.
Programın jeneriği Adana’da yaşayan bilgisayarcı arkadaşımın bile ancak birinden nefret ederse yapabileceği kadar kalitesizdi. İlk saniyeden itibaren hangi kameranın seçileceği ile ilgili yapılan hatalar, müziğin hep geç girişi, yanlış İngilizce parça seçimleri, sunucunun korkunç Türkçesi ve masanın kenarına yanlış dizildiği için yüzleri bir türlü görünmeyen konuklar yerel bir televizyon kanalında amatör bir program izliyormuşum havası verdi.
Konuklar ilginç olsun diye uğraşılıp seçilmişti ancak Oray soru soramadığı için hepsi potansiyellerini kullanamadan gittiler. Özellikle on dakikada bir giren “az sonra”lar ile uzun uzun gösterilen Oray Eğin-Sümer Ezgü kavgası, Ezgü programa geldiğinde kıyamet kopacak izlenimi yaratsa da öyle olmadı. İkisi de neredeyse birbirinden özür dilemeye çıkmıştı, methiyeler düzüldü.
Melis Alphan ve Erkan Özerman gibi ilginç arkadaşlarını davet etmişti ama onlardan da bir şey çıkmadı. Özerman ne kadar büyük bir kadın olduğunu Huysuz Virjin çakması davranışlarıyla göstermeye çalışıp enerjiyi yükseltmeye yeltendiğinde Oray sanki sınıf öğretmeniymiş gibi onu yerine oturtmaya uğraşmaktan yine soru soramadı. Tüm zamanların en çirkin Best Model’ları da programın kısmetiydi sanırım.
Uzun reklam aralarından önce konan daha da uzun aptal skeçler ise Okan Bayülgen’in ekibinin imzasını taşıyormuşçasına kısırdı.
Bir ara Balıkesir’den gelen yerel halk kahramanlarını canlandıran ekibe yüzlerini siyaha boyadıkları için “size bakamıyorum” diyen Oray, kendini New York uçağında arkadaşlarıyla şımarıkça takılıyor sandı galiba.
Üç saatlik süre boyunca üç bin kez Twitter kelimesi kullanılması ise ayrı bir yazının konusu.
Sonuç tam bir fiyaskoydu.

1 yorum:

2023 - Kalan 6 Ay

Temmuz, on beş ay sonra spor salonlarına döndüğüm ve eğer bir kaza bela olmazsa, nasıl öleceğimi de öğrendiğim ay oldu. Bunun getirdiği duyg...